Menu - Alergeny

logo.png

JADŁOSPIS

 

18.10 – 22.10.2021 r.

 

Poniedziałek:

Zupa śródziemnomorska (1, 3, 5),

Pieczywo (1),

Chili Con Carne z mięsem mielonym i makaronem (1, 2),

Kompot truskawkowy

 

 

Wtorek:

Zupa pomidorowa z makaronem (1, 2, 4, 5),

Udko pieczone (4),

Ziemniaki z koperkiem,

Surówka  z białej kapusty z sosem winegret,

Napój miodowo cytrynowy

 

 

Środa:

Zupa pieczarkowa z ziemniakami (4, 5),

pieczywo (1),

Boeuf  Strogonow (1, 4),

Kasza jęczmienna (1),

Ogórek konserwowy,

Kompot wieloowocowy

 

 

Czwartek:

Barszcz szczawiowy z jajkiem (2, 4, 5),

Pieczywo (1),

Kotlet mielony (1, 2),

Ziemniaki,

Fasolka szparagowa z masłem (4),

Herbata owocowa

 

 

Piątek:

Krupnik (1, 5),

Pieczywo (1),

Kartacze ze skwareczkami (1, 2),

Kompot truskawkowy,

Mandarynka.

SMACZNEGO!!!

LISTA PODSTAWOWYCH ALERGENÓW POKARMOWYCH

 

  1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN
  2. JAJA
  3. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
  4. MLEKO PRODUKTY POCHODNE
  5. SELER
  6. ORZECHY
  7. NASIONA SEZAMU
  8. GORCZYCA
  9. SOJA
Powrót na początek strony